,

Администрацията на Байдън съдена за финансиране на терористични дейности

Въпреки обещанието на Джо Байдън, че ще бъде най-прозрачната администрация в историята, що се отнася до финансирането на палестинските терористични групи, прозрачността изглежда е изчезнала.

Група за мониторинг на държавата съди администрацията на Байдън за отказ да предаде вътрешни документи, които биха могли да покажат, че е нарушила закон, забраняващ на федералното правителство да изпраща пари на палестинската автономия, докато то не спре да използва тези средства за заплащане на джихад.

Организацията наричаща се “Група за защита на общественото доверие”, съставена от бивши правителствени служители, обвинява Държавния департамент, че е отказал да изпълни искането ѝ по Закона за свобода на информацията за всички вътрешни документи и комуникации, свързани с решението на администрацията от миналата година да размрази американската помощ за палестинското правителство. Средства на амеркански данъкоплатци за Палестинската автономна власт бяха спрени при бившия президент Доналд Тръмп поради продължаващата подкрепа на това правителство за тероризма.

В съдебния иск се казва, че Държавният департамент е игнорирал по искането за повече от 240 дни, което е далеч след законоустановения срок, в който федерални агенции като Държавния департамент трябва да предоставят исканата информация.

Държавният департамент твърди, че няма да може да предостави съответната информация поне до 16 декември.

Въпросната информация би могла да покаже, че администрацията на Байдън е възобновила палестинската помощ в нарушение на закон, известен като “Закон на Тейлър Форс” – двупартиен законодателен акт от 2018 г., който забранява на федералното правителство да предоставя помощ на данъкоплатците на палестинското правителство, докато то продължава политиката, известна като “плащане за убийство”, при която доларите за помощ се използват за заплащане на терористи и техните семейства. Палестинската автономна власт продължава да извършва тези плащания, което поражда опасения у законодателите и контролните групи като PPT, че администрацията на Байдън е нарушила закона.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *