Джихадисти са атакували посолството на САЩ в Йемен!

Джихадисти са атакували посолството на САЩ в Йемен! Западните медии ги нарича “бойци”, “бунтовници”, “хути” и какво ли не още само и само да не ги нарекат с истинското им име: мюсюлмани и джихадисти!

И какво прави администрацията на китайската кукла на конци Байдън? Били “загрижени”….

Йеменските джихадисти са известни и с това, че ползват деца за целите си.

Хиляди деца са били обучени за джихад от Йеменските джихадисти.

Следва материалът на водещия се за консервативен сайт Washington Free Beacon, на който също не му стиска да назове проблема с истинското му име.

Подкрепяни от Иран бойци щурмуват посолството на САЩ в Йемен, завземат заложници и оборудване

Държавният департамент работи за освобождаването на няколко заложници, взети от подкрепяни от Иран терористи, след като те щурмуваха сградата на американското посолство в Сана, Йемен, съобщиха американски служители пред Washington Free Beacon в четвъртък.

Според регионални доклади, преведени от Института за изследване на медиите в Близкия изток, група бунтовници хути са щурмували американския комплекс в сряда, търсейки “големи количества оборудване и материали”. Нахлуването се случва само пет дни след като хутите отвлякоха йеменски граждани, които работят за посолството на САЩ.

Държавният департамент потвърди пред Free Beacon, че йеменските служители са държани като заложници и че подкрепяните от Иран бойци са откраднали имущество, след като са проникнали в американския обект в Сана, в който се помещаваше персоналът на американското посолство преди преустановяването на дейността му през 2015 г.

“Съединените щати полагат непрестанни дипломатически усилия, за да осигурят освобождаването им”, заяви говорител на Държавния департамент пред Free Beacon. “По-голямата част от задържаните бяха освободени, но хутите продължават да задържат още йеменски служители на посолството.”

Тези, които все още са държани като заложници, са “задържани без обяснение и ние призоваваме за незабавното им освобождаване”, каза говорителят на Държавния департамент.

Съединените щати също така са “обезпокоени от нарушаването на сигурността на комплекса” и призовават “хутите незабавно да го освободят и да върнат цялото иззето имущество”.

Администрацията на Байдън “ще продължи дипломатическите си усилия, за да осигури освобождаването на нашия персонал и освобождаването на комплекса, включително чрез нашите международни партньори”, заяви Държавният департамент.

Ситуацията със заложниците вероятно ще изостри още повече напрежението между Съединените щати и Иран, който въоръжава и финансира бунтовниците хути в Йемен. Администрацията на Тръмп определи хутите като терористична организация, но това определение беше премахнато при встъпването в длъжност на администрацията на Байдън – ход, който беше възприет като жест на добра воля за склоняване на Иран към дипломатически преговори, целящи да осигурят обновена версия на ядреното споразумение от 2015 г.

Източник: https://2×1.io/jgp744

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *