,

Енергийната зависимост – рискове и възможности. Дискусия с Илиян Василев 07.05.2019

Здравейте, приятели! На 07.05.2019г. се проведе месечното събиране на Дискусионен Клуб “Свободна България”, като наш гост-говорител бе господин Илиян Василев, бивш посланик в Русия, включен след това в Черния списък на Москва. Илиян Василев е член на УС на Центъра за балкански и черномоски изседвания, Управляващ партньор на „Иновейтив Енерджи Солюшънс” ЕООД.

Почетен председател на Българския икономически форум, Координатор Софийско Бизнес Училище. Господин Василев завърши тримесечната ни поредица за Руския контрол над България, предишните двама говорители бяха доц. Методи Андреев и г-н Алекс Алексиев. Нашият гост даде една ясна представа за руското влияние у нас с акцент върху темата за енергетиката. “Ние очакваме някаква инвазия, а то си тече подмолно и полека ” – бяха думите му. Бе даден и пример за тайната подготвителна работа на руската намеса в Крим.

Илиян Василев представи една визуална и много точна картина на състоянието на енергийната зависимост у нас, като даде данни и цифри за вноса на газ в страната ни. Русия купува определени ключови хора и кръгове в България и така поддържа статуквото на мафията. Ето още един пример: “Корупционната възглавница в Белене, по наши оценки, е минимум милиард и половина….” В Европа има голяма конкуренция за доставки на газ, в България това липсва..

Вижте повече във видеото: Можете да изгледате цялата поредица на сайта:

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *