,

Ерик Клептън вярва, че “хипнозата на масовото формиране” кара хората да се ваксинират против Ковид

Ерик Клептън заяви публично вярването си, че хората, които са избрали да се ваксинират срещу COVID-19, са жертва на “хипноза на масовата формация”. Хитмейкърът на “Layla”, който в предишни интервюта разкри, че е загубил приятели заради позицията си срещу ваксините, твърди, че подсъзнателни послания, скрити в рекламите, са накарали хората да си поставят инжекцията.

В интервю за канала на The Real Music Observer в YouTube той каза: “Цялата тази пропаганда просто не успя да ме улови. В един момент започнах да осъзнавам, че наистина е имало такова пропагандаиране, и един човек, Матиас Десмет [професор по клинична психология в университета в Гент, Белгия], обяснява всичко по темата за теорията за хипнозата на масовото формиране. От този момент и аз можех да я видя нещата ясно. В един момент като се огледах, я видях навсякъде. “Тогава си спомних, че съм виждал малки неща в YouTube, които бяха като подсъзнателна реклама. Това се беше случвало вече дълго време: например онази реклама: “няма да притежаваш нищо и ще бъдеш щастлив”. Помислих си: “Какво би трябвало да означава това?” И малко по малко сглобих един груб пъзел. И това ме накара да бъда още по-решителен.”

76-годишният легендарен китарист е против локдауните и беше обещал да не свири на концерти, на които за участие се изисква доказателство за имунизация срещу коронавирус, въпреки че е бил двойно ваксиниран. А противоречивите му възгледи за пандемията и съвместната работа с Ван Морисън по протестната песен срещу блокирането “Stand and Deliver” са накарали някои приятелите и колегите на Клептън да го отхвърлят.

Изпълнителят на хита “Wonderful Tonight”, който е баща на дъщерите си Рут, на 37 г., Джули, на 20 г., Ела, на 19 г., и 16-годишната Софи, заяви: “Семейството и приятелите ми ме смятат за луд. “През последната година имаше много “изчезвания” – много хора се отдалечиха доста бързо. За мен това прецизира приятелствата, което имам. И те се свиха до хората, от които очевидно наистина се нуждая и които обичам. Вътре в семейството ми това се превърна в ключов момент… Имам момичета тийнейджърки и едно по-възрастно момиче, което е на трийсет години – и всички те ме толерираха, но не успях да убедя нито една от тях.”

Клептън – който е женен за Мелия МакЕнери – добавя: “Опитвах се да се свържа с колеги музиканти и понякога просто те не ми връщат обажданията. Телефонът ми не звъни много често и вече не получавам толкова много текстови съобщения и имейли.”

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *