Зелени компании фалират масово

От управлението на Обама насам федералното правителство на САЩ влага милиарди в проекти за постигане на екологични цели, но след това компаниите фалират.

През 2009 г. администрацията на Обама съдейства за отпускането на заеми в размер на 535 млн. долара на стартиращата компания за производство на соларни панели Solyndra. Две години по-късно компанията фалира и съкрати 1100 работници.

Друг стартъп за производство на соларни панели, Abound Solar, получи 400 млн. долара под формата на заеми, подкрепени от федералното правителство, за да разшири съоръженията си в Колорадо и Индиана. Дружеството получи допълнителна подкрепа от Американската експортно-импортна банка, както и отстъпки от данъка върху недвижимите имоти в Колорадо и Индиана.

През юни 2012 г. компанията обявява фалит и оставя 405 души без работа. Освен това Колорадо трябва да похарчи милиони за почистване на опасните отпадъци, които е оставила след себе си.

Fisker Automotive получи от Министерството на енергетиката заем за зелена енергия в размер на 529 млн. долара за своите луксозни хибридни автомобили. Компанията похарчи 192 млн. долара от заема, преди той да бъде спрян през 2011 г., след като компанията не успя да изпълни няколко основни етапа на продажбите. През 2013 г. Fisker подава молба за обявяване в несъстоятелност.

Днес администрацията на Байдън изпраща долари на данъкоплатците за офшорни вятърни проекти и въпреки цялата подкрепа разработчиците и производителите се борят да останат на повърхността.

През август агенция Блумбърг съобщи, че по време на конферентен разговор с анализатори главният изпълнителен директор на General Electric е заявил, че офшорните вятърни дейности на компанията очакват да отчетат годишни загуби за тази година в размер на около 1 млрд. долара. Германският производител на турбини Siemens Energy очаква нетна загуба от 5 млрд. долара през тази година, също по данни на Bloomberg. В момента компанията води преговори с германското правителство за гаранции в размер на близо 16 млрд. долара.

Китайският производител на вятърни турбини Xinjiang Goldwind Science & Technology Co. отчете нетна печалба от 1,28 млн. долара през третото тримесечие, което е с 98% по-малко в сравнение със същия период на 2022 г.

Зелените компании са измама, която зависи на парите на данъкоплатците. Какво получават те в замяна на това? Изоставени вятърни турбини, които мърсят природата и новобогаташи, създадени от левичари като Обама, Байдън и китайската комунистическа партия за целите на глобалисткото левичарство.

По материал на Кевин Килоу от JUSTTHENEWS: https://justthenews.com/politics-policy/energy/wind-companies-losing-billions-experts-say-federal-bailout-could-be-coming

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *