Илон Мъск обясни защо купи Туитър. Пълният текст.

Илон Мъск е официално новият собственик на социалната мрежа Туитър!

Геният, който трансформира света на парите с изобретението PayPal, а след това космическата и автомобилните индустрии, сега се е заел да донесе промяна в света на социалните медии.

Каква обаче е неговата мотивация за това да купи водещата социална мрежа използвана за трибуна от корпорации, държавни администрации, артисти и всякакви странни и зловредни личности и организации?

Това обясни в директно обръщение към рекламодателите самият г-н Мъск в един от първите си “туитове” след като официално стана собственик и “chief twit” на компанията (главен туит), както сам той се кръсти.

Ето и пълният текст:

Исках да се обърна лично към вас, за да споделя моята мотивация за придобиване на Twitter. Имаше много спекулации за това защо съм купил Twitter и какво мисля за рекламата.
Повечето от тях бяха погрешни.

Причината, поради която придобих Twitter, е, че за бъдещето на цивилизацията е важно да има общ дигитален градски площад, на който да се обсъждат здравословно и без да се прибягва до насилие широк спектър от убеждения. В момента съществува голяма опасност социалните медии да се разцепят на крайно десни и крайно леви ехо-камери, които да генерират повече омраза и да разделят обществото ни.

В непрестанното преследване на кликвания голяма част от традиционните медии подхранват и обслужват тези поляризирани крайности, тъй като вярват, че това носи пари, но по този начин се губи възможността за диалог.

Въпреки това Twitter очевидно не може да се превърне в адски пейзаж, в който може да се каже всичко без последствия!

Освен че трябва да се придържаме към законите на страната, нашата платформа трябва да бъде топла и гостоприемна за всички, където можете да избирате желаното преживяване според предпочитанията си, точно както можете да избирате например да гледате филми или да играете видеоигри, вариращи от всички възрасти до зрели.

Също така силно вярвам, че рекламата, когато е направена правилно, може да ви достави удоволствие, да ви забавлява и да ви информира; тя може да ви покаже услуга или продукт, или медицинско лечение, за които не сте знаели, че съществуват, но са подходящи за вас.

За да бъде това вярно, от съществено значение е да показваме на потребителите на Twitter реклама, която е възможно най-подходяща за техните нужди.

Рекламите с ниска релевантност са спам, но рекламите с висока релевантност всъщност са съдържание!

В основата си Twitter се стреми да бъде най-уважаваната рекламна платформа в света, която укрепва вашата марка и разраства вашето предприятие.

Благодаря на всички, които са си партнирали с нас. Нека заедно да изградим нещо изключително.

Източник: https://twitter.com/elonmusk/status/1585619322239561728?s=46&t=G5ZLgamR-k-3tSAyFb5lmQ

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *