,

Народният съд и жертвите на комунистическия режим. Дискусия с Поля Мешкова – 05. 02. 2019

Здравейте, приятели, на 05. 02. 2019г. се състоя поредното събиране на ДК “Свободна България”. Специален гост-говорител този път беше поканената от д-р Даниела Беличовска, г-жа Поля Мешкова, автор на книгата “Българската гилотина. Тайните механизми на народния съд”.

Темата, върху която говори г-жа Мешкова бе “Народният съд и жертвите на комунистическия режим”. Тя имаше подготвени много солидни аргументи и документирани факти копия, които предостави за ползване на ДК. В специално обособена галерия след видеото публикуваме на вашето внимание сканираните копия.

Аудиторията в почти препълненета зала слушаше с притаен дъх за ужасяващата българска историческа действителност, създадена от БКП с цел унищожаване на държавния апарат и българския национален елит, без съд и присъда, чрез директни убийства или посредством хвърляне в затвори, в комунистически лагери и мъчения.

От присъстващите в залата имаше потомци на репресирани от комунистическия режим, хората задаваха въпроси относно това нечовешко зло – дали всъщност има осъдени и наказани комунистически репресори. Отговорът на този въпрос, за всеобщо съжаление, беше отрицателен. Събитието бе отразено и от журналист на БНР.

За още информация по темата гледайте видеозаписа, заснет от Поли Ангелова, с обработка на Веселин Тонов тук:

Цялата поредица “Руският контрол над България, може да видите на сайта на ДК.

автор: Стефка Младенова

Галерия със сканирани копия на документите, предоставени от г-жа Поля Мешкова:
* Уточнение: (при отваряне на всеки документ долу вдясно под него ще видите опция: “Преглед в пълен размер.” След като кликнете на нея, ще видите и инструмента лупа със знака “+”, с който може да увеличите допълнително.)

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *