Новият закон за защита на неродените в щата Тексас вече спасява животи

Вестник Washington Post ( собственост на Джеф Безос, основателят на Amazon.com) публикува материал с историята на тийнейджърка в щата Тексас, която се радва, че е родила близнаци, като пример за пример за проблеми, които новият закон предизвиква.

Споредстатията на Вашингтон Поуст, защитаваща правото на аброт, би трябвало читателите да са възмутени от това, че 16-годишно момиче от Тексас не е могло да абортира близнаците си след 12-ата седмица от бременността. Статията обвинява законодателите в Тексас за затрудненията на момичето, въперки, че в същия материал подробно се описва хронологията на събитията, при които почти на всеки етап в нейния живот, това младо момиче е било обречено на провал – от родители, възпитатели и като цяло от днешната системата, която подкопава семейството и носенето на лична отговорност.


След тримесечни срещи с момче, с което се запознала в скейт парк, Брук Александър забременяла, се разказва подробно в статия озаглавен: “Тази тексаска тийнейджърка искаше аборт. Сега тя има близнаци.” Едва след две пропуснати менструации тя си прави тест за бременност и открива, че страховете ѝ са верни. Майка ѝ я инструктирала да направи аборт, както и баща ѝ. Двамата са разведени и макар Брук да предпочитала да живее с баща си като дете, това се променило, когато той започнал да употребява кокаин.

Брук Александър прекъснала гимназиалното си образование и напуснала училище на 15-годишна възраст. Започнала да посещаваше курсове по недвижими имоти в обществен колеж и работила като сервитьорка. Връзката ѝ с бащата на бебетата било нещо ново за нея. Въпреки това, след като видяла ултразвука, тя решила да задържи децата, вместо да се опита да напусне щата и да потърси аборт другаде.

Майката и дъщерята се озовават в центъра за бременни, за да направят безплатен ултразвук. След като вижда ултразвуковите снимки, Брук решава да задържи децата. Новият закон за защита на неродените след 12 седмица на бременност току-що бил влязъл в сила и Брук, вече на 12 седмици, била преминала границата.

Центърът за бременни предлага ресурси за предродилна грижа, но Александър споделя пред “Вашингтон пост”, че смята това за “загуба на време”. Приятелят ѝ Били, бащата на бебетата, казал, че ще се присъедини към Военновъздушните сили и ще поеме отговорността за нарастващото им семейство, но по-късно заявил, че не иска и просто иска да кара скейтборд. Той също я насърчавал да направи аборт. “Не мисля, че съм готов за това”, било неговото мнение. Не е искал да губи “свободата на това да си тийнейджър”.

Брук Александър спира да работи, тъй като бременността става все по-трудна, а също така спира да посещава курсовете за лиценз за недвижими имоти. Бащата на бебетата работи, за да плаща сметките и за двамата. И тогава майката на Брук я изгонила от къщата след кавга заради мръсни чинии. Бащата на приятеля ѝ ги приютил и тя, Били и бебетата заживели в спалнята на Били.

Нещата не били лесни за младата двойка с две деца. Никой от родителите не смятал, че животът им върви по план. Майката искала да получи лиценз за недвижими имоти, а Били не искал да прави нищо повече от това, което вече правел, а именно да е скейтбордист.

“Не съм забременяла от самосебе си”, му е казала тя. “Не мога просто да бъда наистина свободна”, казва тя пред “Вашингтон пост”. “Предполагам, това обобщава моят проблем. Това е голямото нещо, което наистина ми липсва.”

И все пак, въпреки тази липса на пълна независимост, Брук Александър казва пред Washington Post, че не иска да мисли за това какво би се случило, ако тексаският закон за живота не беше в сила. “Наистина е страшно да си помисля, че нямаше да ги имам”, каза тя.

Въпреки всичко за “Вашингтон пост” това е някаква поучителна история за това защо абортите трябва да бъдат законни. За прогресивната медия, собственост на Джеф Безос, поуката тук не е свързана с разбитите семейства на хората, отпадането от училище, секса без обвързване или дори обръщането на внимание на сигнали като две пропуснати менструации преди да се направи тест за бременност.

Според “Вашингтон пост” вината за трудностите на тази млада жена е свързана с това, че законодателите в Тексас са направили едва ли не нещо незаконно чрез приемането на закон забравняващ прекъсването на бременността след шестата седмица. А в същото време младата жена, която те дават за пример за това какво не е наред със закона, се радва, че е запазила децата си.

Източник: https://thepostmillennial.com/wapo-holds-up-texas-teen-who-is-glad-she-had-her-twins-as-reason-pro-life-law-is-flawed

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *