, , ,

Представяне на книгите на Нася Кралевска | Събиране на Дискусионен Клуб “Свободна България” | 01.10.19

На 01.10.2019 година се проведе октомврийското събиране на Дискусионен Клуб “Свободна България”.

Наши гости бяха авторът Нася Кралевска, актьорът Руси Чанев и разследващият журналист Христо Христов. Представена бе книгата на Нася Кралевска „Без заглавие. Рушители и строители на България”.

Книгата проследява налагането на комунистическия режим в България и събитията след 1989 година, и представлява изключително ценно документално изследване, което е базирано на материал от интервюта с държавници, политици, общественици и граждани, стенограми, архивни документи, аудиозаписи, дневници, книги и др. източници.

В представянето се включиха и актьорът Руси Чанев, който прочете отделни пасажи от творбата, като по този начин предаде на нас духа и атмосферата на годините и събитията, за които пише Нася. Христо Христов проведе импровизирано интервю с автора и разказа за представянето на книгата в отделни градове от страната. Той сподели за интереса на ученици, студенти и други млади хора към този труд.

Книгата “Без Заглавие” ни открива вълненията и ентусиазма, възбудата и желанието за свобода на много българи, които са все още живи и днес и могат да свидетелстват за разчупването на червения терор. Към авторът накрая имаше въпроси, поздравления, с нея се запознаха лично много от нашите посетители, които си купиха и бройка от книгата.

Във видеото може да проследите цялото събиране на Дискусионния Клуб с Нася, Руси Чанев и Христо Христов.


Галерия с още кадри от срещата:

Автор: Даниела Беличовска

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *