,

Руският Контрол над България. Дискусия с Алекс Алексиев – 02.04.2019

На 02.04.19г. бе проведено еземесечното събитие на Дискусинен клуб “Свободна България”. Говорител на събитието беше Алекс Алексиев, който е бил анализатор в отдела за национална сигурност на Корпорация Ранд ( Rand Corporation); вицепрезидент във Вашингтон към Центъра за Политика на Сигурността (Center for Secuity Policy) и научен сътрудник в Института Хъдсън (Hudson Institute). Тема на дискусията беше “Руският контрол над България”.

На събитието присъстваха заинтересовани и компетентни хора в сферата. Главно се засегна темата за руския газ и това как чрез него България е зависима от Русия. Бе показана статистика на задълженията и сметките от страна на България. Бяха разгледани и действията на други страни относно търговията с газта. В изложението си г-н Алексиев повдигна и изказа информация, която малко хора ще чуете да споменават.

Обсъждаха се въпроси за Северен поток 2 и неговата същност. Както и каква е връзката между Европейския съюз и Русия? И има ли шанс кръговете българи държащи на руския доставчик да допуснат пробив в системата си? В дискусията бях задавани и още други интригуващи и важни въпроси.

За отговорите на въпросите и повече по темата ще чуете във видеозаписа от събитието.
Вие можете да задавате своите въпроси като коментари тук, в сайта (където ще откриете и цялата поредица по темата), или във видеоканала на Дискусионния Клуб.

Автор: Адиел Илиева.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *