,

САЩ: гражданка с легално оръжие неутрализира масов убиец – либералната преса покрива историята

Жена от Западна Вирджиния е обявена за герой, защото е използвала законно притежавания си пистолет, за да застреля престъпник, въоръжен с AR-15, след като той открил огън по време на абитуриентско парти миналата седмица.  Полицията не е назовала името на жената и тя не се е идентифицирала след инцидента в сряда, само ден след трагедията в гр. Увалде, щ. Тексас.  Престъпникът е Денис Бътлър, 37-годишен криминално проявен, който вече е бил предупреден за превишена скорост в близост до деца, когато е шофирал към абитуриентското парти, което се е провеждало на открито в жилищния комплекс “Виста Вю” в Чарлстън, Западна Вирджиния.  Било му е казано да спре да кара толкова бързо, докато наблизо има деца. Той отпътувал, след което се върнал с полуавтоматична карабина тип AR-15 и открил огън.

Жилищният комплекс в Западна Върджиния, където се разиграла драмата.

Жената-героиня била сред гостите на партито на открито. Когато видяла Бътлър да открива огън, тя веднага извадила оръжието си и стреляла по него, елиминирайки го на място.  Не е ясно колко точно души са били там, но полицията ги описва като “тълпа”. По чудо никой не е пострадал.

На пресконференция в четвъртък началникът на детективите в Чарлстън Тони Хейзълт похвали жената като герой. Вместо да избяга от заплахата, тя се изправила лице в лице с нея и така най-вероятно е спасила живота на много хора.

Престъпникът, който е бил елиминиран

Докато в Америка в момента се обсъжда реформа в областта на оръжията след стрелбата в Увалде, привържениците на Втората Поправка на Конституцията на САЩ хвалят жената като герой за своята кауза.  “Това е другата страна на дебата за оръжията”, казва един от защитниците на правото на притежание на оръжие в социалните мрежи. Други се питат защо тази история не е получила внимание в пресата. 

Сентор Джо Манчин от Западна Върджиния е твърд защитник на правото на гражданите свободно да притежават оръжие.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *