,

Семейство Байдън: сделки за 31 млн. долара, преки връзки с най-високите нива на китайското разузнаване

Швайцър разкрива как Китай е използвал задкулисни сделки, за да донесе финансова свобода на семейство Байдън. В замяна на това комунистите са искали да имат възможност да влияят на влиянието на Байдън, което те наричат “елитно улавяне”.

Макар, че да бъдеш президент може и да не е най-финансово доходоносната работа в Америка, очевидно това не е от значение за Джо Байдън, тъй като в нова книга, която предстои да излезе, се обяснява как семейство Байдън е натрупало състояние от 31 млн. долара, получено от бизнес сделки, свързани с комунистически Китай. Книгата “С червени ръце: Как американските елити забогатяват, помагайки на Китай да печели” е написана от

Разследващият журналист Питър Швайцър

В книгата си авторът отбелязва: “Опасността от това китайски бизнесмен, който има тесни връзки с висшите етажи на пекинската шпионска агенция, да извършва финансови транзакции със сина на вицепрезидента на САЩ, не може да бъде преувеличена. Само по себе си е чудно как това не е задействало алармите на националната сигурност или наблюдателите по етиката във Вашингтон.”

Свързвайки семейство Байдън с инвестиционния фонд Bohai Harvest RST (BHR) и как Хънтър е получил 5 млн. долара за бизнеса си с Бърнам от председателя на Harvest Fund Management и Harvest Global Investments Джао Сюедзюн, Швайцър пише: “В света на китайското разузнаване няма по-могъщ човек. В съблазнителната и изгодна сделка, която Хънтър реализира, създавайки BHR, участват двама финансисти, свързани с най-високите нива на китайското разузнаване – сделка с частен капитал за милиарди долари, която за първи път разкрих в книгата си “Тайните империи”. Това, което научихме сега, са конкретни данни за ролите, които са изиграли свързаният с шпиони “суперпредседател” и Чжао.”

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *