,

Служители на Bristol Myers съдят компанията за отказ на освобождавне от ваксинация по религиозни причини

“Като наследничка на оцелели от арменския геноцид няма да се подчиня.” – Таня

“Като наследничка на оцелели от германските концентрационни лагери, няма да се съобразя.” – Джой

Четирима служители на Bristol Myers Squibb Co. (BMS, глобална фармацевтична компания с присъствие и в България) подадоха миналия понеделник федерален иск в Окръжния съд на Южния окръг на Ню Йорк, в който се твърди, че има религиозна дискриминация.

Компанията е отказала да приеме техните искове за изключение от ваксинация по религиозни съображения.

Същевременно са били предоставени медицински изключения с абсолютно същите искания. BMS също така заплашва да уволни тези, които не са се ваксинирали на 6 декември.

Ищците обвиняват BMS, че систематично са излизаши с основания за отказ на искания за религиозна акомодация, както е посочено в иска (Count One – Religious Discrimination In Violation Of Title VII).

Освен това от BMS са си позволили да задават скандални въпроси на служителите в опит да проверят искреността на техните религиозни убеждения. Задавани са въпроси като например дали служителят някога е пушил тютюн, консумирал алкохол, вземал наркотици за развлечение или си е правил татуировка.

Съдебният иск е подкрепен от We The Patriots USA, Inc. – организация с нестопанска цел, която се стреми да защитава и отстоява индивидуалните свободи и конституционните права, включително религиозната и медицинската свобода.
Късно в сряда WTP USA публикува следното изявление:

“Принудителното инжектиране на експериментално чуждо вещество с известни и широко разпространени нежелани странични ефекти – включително смърт – и осигурено с помощта на абортирани клетъчни линии на плода, не може да се сравнява с пиенето на бира. Това, че подобен въпрос е бил зададен на служителите, показва пълно неразбиране на интерактивния процес, изискван от дял VII на Закона за гражданските права от 1964 г., и ние сме уверени, че ищците ще успеят в този съдебен спор. Не трябваше да се стига дотук, но ние се гордеем, че можем да защитим ищците в техния стремеж към религиозна свобода.”

Според учен, работил за BMS, след въвеждането на мандата за ваксината COVID-19 през септември BMS е антагонизирала и дискриминирала всички религиозни служители, като е отказвала всяко едно религиозно изключение и е задавала скандални въпроси.

“Готов съм да дам анонимно интервю и да споделя подробности за ужасяващото отношение, на което бяхме подложени всички ние. Като група от учени, лекари, мениджъри на клинични тестове и др. смятаме, че е важно нашият случай и грубото поведение и тормоз на Bristol Myers Squibb към религиозните им служители да бъдат изобличено пред обществото. Бяха предоставени нулеви облекчения, докато бяха предоставени медицински изключения с абсолютно същите искания за облекчения.”

Служителят дори обвини Ройтерс, че разпространява фалшиви новини, които показват, че техните религиозни освобождавания са по-скоро политически мотивирани.

“Ройтерс вече сподели подвеждаща статия, която внушава, че нашите религиозни изключения са политически мотивирани, докато това не е така. Работим усилено, за да разпространим истинската история, тъй като това не е попаднало на първите страници на вестниците, които се обявиха против тираничните мерки, предприети по отношение на мандата за ваксините.”

Този иск е подаден от четирима ищци, но в BMS и в повечето фармацевтични компании има много хора, засегнати от изискването за ваксина COVID-19. Всеки от нас има своя собствена история и въпреки че не сме част от този иск, искаме светът да знае, че се борим за всички.

Ние не искаме да приемаме тази ваксина и вярваме, че телата ни са суверенни, независимо от религиозната ни принадлежност.

Доколкото става ясно от иска, от BMS са били особено груби и са отхвърлили всяка молба за религиозно изключение след въвеждането на мандата. Те тормозят и злоупотребяват с всеки служител, поискал религиозна акомодация, като в същото време ни “обгазяват” и се опитват да ни накарат да се чувстваме сами, като лъжат за броя на ваксинираните. Задаваха неуместни уточняващи въпроси, извадени от левичарски уебсайтове, и така нарушаваха личното ни пространство.

От 2020 г. насам BMS ежеседмично тества служителите си на място и екипа на терен за COVID-19, като същевременно изисква маски и социално дистанциране за критичните работници. Подобно на герои в здравеопазването, служителите на BMS, занимаващи се с производство, са работили безопасно на място по време на пандемията, като са се уверили, че хиляди пациенти в световен мащаб имат възможност да се лекуват от рак. Същите тези хора сега ще загубят работата си заради отказа от ваксината. Много от тях вече са били подложени на COVID-19, но независимо от това са задължени да получат една доза от ваксината.

BMS претендира, че е работодател, който цени “diversity” (толерантност към хора с “различни” ценности); техният уебсайт за кариери с гордост популяризира вярата в “разнообразните перспективи за стимулиране на иновациите”. Както при всяка компания, която се интересува само от своите ESG рейтинги (Environmental, Social and Corporate Ratings) и чиито главни акционери са BlackRock и Bank of America, текстовете за “разнообразие” и “толерантност” са само фасада.


По материал на Gateway Pundit: https://2×1.io/px6DYB

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *