Федерален съд спря администрацията по труда на САЩ от налагането на ваксини. Байдън не зачита съда и продължава.

Администрацията за безопасност и здраве при работа (OSHA) преустанови действието на своя извънреден временен стандарт за принуждаване на служителите да приемат ваксина срещу коронавирус.

Във вторник бюрото обяви, че спира действието на предписанието малко повече от седмица след като правилата бяха обявени за първи път. Това стана след като федералният съд постави дългосрочен запор на изпълнението, сигнализирайки, че е малко вероятно да подкрепи прилагането му и в дългосрочен план.

“Съдът нареди на OSHA “да не предприема никакви стъпки за въвеждане или прилагане” на ETS [извънреден временен стандарт] “до по-нататъшно разпореждане на съда”. Докато са извънредни ситуации, OSHA преустанови дейностите, свързани с въвеждането и прилагането на ETS, в очакване на бъдещото развитие на съдебните дела”, се казва в изявление на OSHA, публикувано на нейния уебсайт в петък.

През септември Джо Байдън обяви, че иска да принуди американците или да приемат ваксината, или да се тестват всяка седмица и да покриват лицата си, ако искат да си изкарват прехраната. Байдън се опита да използва OSHA, за да го наложи.

Междувременно Белият дом продължава да казва на работодателите да продължат да изпълняват мандата, независимо от решението на съдебната власт.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *