, , ,

Ще възкръснат ли в българско живите? | Дискусия с Петко Огойски и Балчо Балчев | 04.06.2019

Общд снимка в края на срещата

“Ще възкръснат ли в Българско живите?”
Под това мото се проведе юнското събиране на Дискусионен Клуб “Свободна България”, което бе една вълнуваща и респектираща среща с двама български поети, двама родолюбци – Балчо Балчев и Петко Огойски.

Петко Огойски


Авторът на „Записки за българските страдания – 1944-1989″, г-н Огойски, сподели с нас своите преживявания, страданията си, спомените от своето затворничество в концлагера край град Белене. Той е записал в три тома не само собствените си преживявания, но и тези на свои събратя, като част от записките си започва да води още докато е в Белене. Неговите думи, сърдечното му бащинско споделяне и разговор с нас предизвикаха сълзи в не едни очи.


Поетът Балчо Балчев е роден на 15. 12. 1961 г. в гр. Ямбол. През 1987 г. завършва висшето си образование в СУ „Климент Охридски” – специалности: българска филология и френски език.
От края на 1989 година се занимава активно с политическа дейност и възстановява БЗНС – Никола Петков и Земеделски младежки съюз – Никола Петков, чийто главен секретар е до 1994 г. В продължение на 14 г. до 2011 г. е главен редактор на в-к „Народно земеделско знаме – 21 век”. Балчо Балчев изненада всички ни, като представи не само свои стихове, но разговаря и щрихира доста интересни и ключови теми. Вечерта завърши с неговото разтърсващо “Баладично писмо”!

Видеото от събирането на Дискусионния Клуб на 04.06.2019г. може да гледате тук:

Отзвук от други срещи на ДК “Свободна България” може да видите на нашия сайт: www.svoboda21.com

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *