,

Южнокорейската централа по таекуондо награди Тръмп с високо отличие: черен колан 9-та степен

  • Освен Тръмп и папата е бил отличен с получаването на високата чест.
  • Корейските представители са дарили специално направено за целта добо̀к (униформа) за Тръмп, която той да облече при връчването

Доналд Тръмп е първият настоящ или бивш американски президент, който получава едно от най-високите отличия, които могат да бъдат връчени от корейците: черен колан висока степен по таекуондо.
Ръководителят на южнокорейската организация Kukkiwon TaeKwonDo долетя до САЩ и връчи черния колан от девета степен на Тръмп в Мара-Лаго във Флорида.

Базираният в САЩ грандмайстор по таекуондо Юнгил Чой (вляво от Тръмп на снимката) помогна за организирането на презентацията. Чой също е черен колан девета степен.

Таекуондо е олимпийски спорт и официалният спорт на Южна Корея. Широко практикувано както в Северна, така и в Южна Корея, включително от военните, то е една от общите области, които сближават двете Кореи. Базираната в Южна Корея централа на Kukkiwon TaeKwonDo е помогнала за организирането на предишни посещения в САЩ и демонстрации на севернокорейския демонстрационен отбор.

Последната голяма международна фигура, която беше удостоена с почетен черен колан от много висока степен, беше папата, на който през 2017 г. бе връчен почетен черен колан от десета степен.

Източник: https://2×1.io/dpqEYT

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *