Екип

Георги

Георги

Духовен реалист. Скептик относно света. Полемичен контрист. Протестантски служител, основател на Християнски център Прелом и Апостолска Реформирана Църква в България. Проповядвал Евангелието в близо 40 страни в Европа, Азия, Африка, Северна и Южна Америка. Собственик на малък бизнес. Провокиращ иновативно мислене и действие в хора, лидери и организации от различни култури. Посветен на Kаузата на Свободата, Духовното Обновяване и Милосърдието. Георги Бакалов живее в една от покрайнините на Minneapolis-St. Paul, Minnesota. Любими хобита: готвене, огнестрелни оръжия и ровене из трудовете на отдавна умрели хора.

"Георги е един от най-добрите комуникатори в нашето движение, както когато пише, така и когато говори!" - проф. Питър Вагнер, основател на The International Coalition of Apostles

Кристиян

Кристиян

Кристиян е роден в София, но израства в Ню Йорк Сити и покрайнините на Ню Джързи в близост до Ню Йорк. Изучава история и политически научи в университета St. John’s, а по-късно взема бакълавърска степен от The London School of Economics във Великобритания. Кристиян винаги е имал особен интерес в историческото развитие на идеята за свобода в Англо-американските отношения, както и революционните движения в Източна Европа и Близкия Изток. Кристиян живее и работи в Ню Йорк Сити като изследовател и репортер за голям консервативен изследователски и медиен център.
Кристиян споделя: "Докато живях във Великобритания, изучавах произхода на тоталитаризма и неговото влияние върху Първата и Втората Световни войни. Също по това време написах публикации за спасението на българските евереи по време на холокоста, както и геополитическите конфликти на Балканите. Искам да изучавам повече темата с интелектуалната история на свободата в България!"

Поликсения

Поликсения

Поли има опит като репортер и водещ в Университетско радио „Алма Матер”, работила е активно в областта на консултантските услуги, рекламата и онлайн продажбите, има успешни изяви в литературни събития и конкурси като поет, а в медийната сфера – като публицист. В момента е доброволен сътрудник в Християнско радио „Светлина“, където води предаване всеки петък вечер между 21 и 23 часа с различни гости и теми и от психологията, философията, историята и Библията.

Поли казва: „Проблемът за свободата в нейната същност и различни измерения винаги са ме интересували и винаги съм имала активна гражданска позиция по актуални проблеми в нашето общество.“

Даниела

Даниела

Дани е щастлива съпруга и майка на три вече пораснали деца. Доктор по българска филология и преподавател по български език и литература. Изследва и изучава българската история като цяло, по-специфично живота, делото и текстовете на нашите стойностни личности през Възраждането, зедно с тези, живели десетилетията преди и след това. Статии от блога на Дани (http://danielabel.org) посветен основно на "бащите" на народа ни от 19 век, са били споделени от хилади нейни почитатели.

Дани споделя: "Обичам природната красота и планините, но не държа да се изкачвам по тях. Харесва ми да покорявам върхове единствено в духовен аспект. Един обикнат от мен начин за релакс - когато дъщеря ми мѝ чете класически и вълшебни приказки, а аз просто си почивам."