,

Нов филм осветлява ролята на африканците в търговията с роби. Левите пак ядосани.

Излязъл е нов филм базиран на исторически факти, разкриващ ролята, която африкански племена са изиграли в търговията с роби. Реално, ако африканци не са ловили и продавали африканци, търговия с роби е нямало да има. Но левите са обезумели понеже как можело така да бъдат изобличавана ролята на африканците в търговията с роби.

Този уикенд “Жената крал” спечели $19 милиона долара в боксофиса, поставяйки зрителите на предната линия на реална борба за свобода, която се води в Бенин.

Действието на филма се развива през 1823 г. и проследява историята на женско племе воини, наречено Агоджи, известно още като Дахомейски амазонки, което защитава своето кралство срещу френските колонизатори и вражески африкански племена.

Виола Дейвис е в ролята на генерала на групата, Наниска, която работи, за да убеди младия крал Гезо да прекрати ролята на кралството в търговията с роби.

Филмът е заснет в Южна Африка по сценарий на Дана Стивънс и се опира до голяма степен на изследвания, проведени върху костюмите, оръжията, архитектурата и културата на дахомейците.

Реакциите онлайн са предимно положителни, като зрителите приветстват екшъна, който подчертава силата и жестокостта на чернокожите жени-воини. Критиците критикуват филма, че не бил се е задълбочил достатъчно в наследството на племето Дахомей, което е изградило богатството си чрез залавяне и продаване на хора в търговията с роби, като някои от тях в социалните медии дори призовават за бойкот на филма.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *