,

Една четвърт от европейските компании планират да напуснат Китай заради строгата политика на “нула Ковид”

Доклад на Мери Хонг, Epoch Times

Неотдавнашно проучване сред европейски предприятия показва, че почти една четвърт от европейските компании обмислят да напуснат Китай заради строгите мерки на Пекин “нула КОВИД-19”.

На 20 юни Търговската камара на Европейския съюз в Китай (Европейската камара) публикува своето “Проучване на бизнес доверието за 2022 г.” (BCS).

Докладът показа значителен спад в доверието на европейския бизнес.

В прессъобщението Бетина Шьон-Беханзин, вицепрезидент на Европейската камара, заяви:

“Все повече европейски предприятия отлагат инвестициите си в Китай и преоценяват позициите си на пазара, тъй като изчакват да видят колко дълго ще продължи тази несигурност, а много от тях се ориентират към други дестинации за бъдещи проекти.”

Данните на BCS разкриват, че пандемията и икономическото забавяне са двата основни проблема, пред които са изправени европейските предприятия през 2021 г. Пандемията е на първо място сред трите най-големи предизвикателства за 49% от анкетираните, докато икономическото забавяне на Китай е второто най-голямо предизвикателство за 24% от анкетираните.

В доклада се посочва, че строгите политики на Китай за ограничаване на COVID-19 правят по-трудно привличането и задържането на чуждестранни таланти.

Източник: https://www.theepochtimes.com/a-quarter-of-european-companies-plan-to-leave-china-over-strict-zero-covid-policy-report_4549927.html?

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *