Не героизъм – смелост!

Въпреки, че призиви като “Свобода или смърт!” са вдъхновявали и вдъхновяват борците за свобода през вековете и до днес, за каузата на свободата днес не е нужен героизъм – нужна е просто смелост.
Нужна е смелост да приемеш факта, че не живееш в свободен свят. 

Нужна е смелост да приемеш факта, че повечето хора са по-скоро склонни да се адаптират към тиранията, отколкото да й се съпротивят.

Нужна е смелост да осъзнаеш доколко системата е промила собствения ти мозък и да минеш през процеса на депрограмиране.

Нужна е смелост да споделиш убежденията си.

Нужна е смелост да продължиш, когато няма моментален ефект.

Нужна е смелост, когато ти се подиграват и те гледат и третират като параноик или тих луд.

Нужна е смелост да прочетеш каква е била съдбата на много свободолюбиви през вековете и годините. 

Нужна е смелост. 

За да има свобода, трябва да се говорят истините на свободата. Нарича се просвещение, съпротива и апологетика, в зависимост от средата. 

За всички тях е нужда смелост, не героизъм. Героите са просто смели хора, които са стигнали до предела на това, което свободата понякога изисква за да възтържествува!

2 replies

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] И накрая: Не ме интересува за кого от представените кандидати ще гласуваш, но те моля, упражни онова, което ти е дадено свише, което те прави разумно същество, т.е. своя ум като се информираш, прочети възгледите, които изповядва всеки един кандидат, помисли добре и иди да дадеш вота на СОБСТВЕНАТА СИ ВОЛЯ. Не на чужда. Защото утре чуждата воля няма да извика твоята „Неволя“, нито ще се погрижи за собственото ти щастие. Защото свободата е правото да си информиран и да мислиш. Защото свободата е смелост. […]

  2. […] И накрая: Не ме интересува за кого от представените кандидати ще гласуваш, но те моля, упражни онова, което ти е дадено свише, което те прави разумно същество, т.е. своя ум като се информираш, прочети това което казва всеки един кандидат, помисли добре и иди да дадеш вота на СОБСТВЕНАТА СИ ВОЛЯ. Не на чужда. Защото утре чуждата воля няма да извика твоята „Неволя“, нито ще се погрижи за собственото ти щастие. Защото свободата е правото да си информиран и да мислиш. Защото свободата е смелост. […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *