,

Отговор на г-н Кристиян Шкварек относно това дали демократите решават изборите в Америка

Това е моят отговор на твърдението на г-н Шкварек, че “изходът от изборите в САЩ вече винаги се решават от демократите, а не републиканците. Широката, лява, демократическа коалиция от градски либерали, леви, ЛГБТ и всички малцинства отдавна е по-многобройна демографски от републиканците – белите работещи и хората извън градовете…” в негов пост във Фейсбук от 21 юли.

Пиша това не като най-разбиращ всичко, а просто като въвлечен в политическия процес на САЩ на местно и щатско ниво, като гражданин на САЩ и като един от многото българи в Америка, които през последните години (от 2016 насам) осъзнахме какво се случва тук. Човек не трябв да е “специалист”, достатъчно е да е въвлечен в процеса и да не е аутсайдер. А г-н Шкварек, като обещаващ водач в българското дясно пространство, може би да се допита да такива хора, те с радост биха споделили тяхната переспектива.

Първо, нека да отбележим вярното в този пост.

> Джо Байдън официално беше оттеглен от президентската надпревара. Безпрецедентен, но очакван ход.

Оттеглянето на Байдън като седящ американски президент, който води официална кампания за преизбиране и се отказава от намеренията си, е за пръв път в историята. Президентът Линдън Джонсън, който става президент след убийството на Джон Кенеди, обявява на 31ви март 1968ма година, че няма да се кандидатира за втори мандат, но той никога не е започвал предизборна кампания. Това прави наистина случилото се безпрецедентно. Байдън влезе в историята и друг безпрецедентен факт, ставайки президент на САЩ на 78 години – най-възрастния такъв кандидат станал президент.

А сега за невярното в поста на г-н Шкварек.

Това прави ситуацията на републиканците несигурна.

Напротив, това прави “ситуацията” на републиканците още по-сигурна. Първо, републиканците бяха в силна позиция и преди опитът за покушение срещу Доналд Тръмп, но след миналата събота, те са в изключително силна позиция. Така, че те нямат “ситуация”. Имат много работа, която трябва да свършат, но нямат проблем. Проблем имат демократите, и то голям.

> Преди дни приключи Републиканския Национален Конгрес в Милоуки, където Тръмп прие номинацията на партията. Дори говорещите глави на Демократическата партия по CNN бяха в шок от ентусиазма около конгреса, от разширяването на подкрепата за Тръмп и от множеството популярни личности, които за първи път го подкрепиха публично.

Именно, за каква ситуация тогава говори преди това г-н Шкварек?

> Ако победата на републиканците изглеждаше сигурна до вчера, днес вече не е така.

Няма никаква логика в това твърдение, нито факти на които да се основава.

А ето го сега и основното твърдение, което е проблематично:

> Имайте предвид, че изходът от изборите в САЩ вече винаги се решават от демократите, а не републиканците. Широката, лява, демократическа коалиция от градски либерали, леви, ЛГБТ и всички малцинства отдавна е по-многобройна демографски от републиканците – белите работещи и хората извън градовете. Следователно, битката за Белия Дом се определя вече само от това доколко демократите ще се мобилизират. Когато са мобилизирани – печелят, когато не са – губят, без значение колко мобилизирани и в двата случая са републиканците.

Първо, твърдението, че “изходът от изборите в САЩ вече винаги се решават от демократите, а не републиканците”, е абсурдно. Доналд Тръмп беше избран за президент през 2016 година. За какво “винаги” тук говори господина?

Второ, изборите през 2020 година, на които спечели Байдън, бяха подменени. Няма да се втурвам в анализи на това, само ще припомня, че Доналд Тръмп никога не е приемал резултата от тези избори поради абсурдния резултат, множеството документирани нарушения, доказани в последствие от множество съдилища, вкл. вкараването на хора в затвора. За съжаление политизирането на всички институции в САЩ от BLM и радикалните индивиди превзели властта чрез Байдън, доведе до редица откази за разследването на нарушения около изборите, което доведе до положение дори Върховния Съд да откаже да разглежда този въпрос и вместо това да остави отделните щати да го разследват. Лошо решение на Върховния Съд според нас, които подкрепяме Тръмп, но е факт.

Накратко, демократите не “печелят” избори, те ги подменят. Това го правят много отдавна в различните щати, просто през 2020 го спретнаха на Тръмп понеже бяха абсолютно решени да го спрат, на каквато и да е цена.

А сега за неверните твърдения за това как стоят нещата демографски:

> Широката, лява, демократическа коалиция от градски либерали, леви, ЛГБТ и всички малцинства отдавна е по-многобройна демографски от републиканците – белите работещи и хората извън градовете.

Всичко това просто не е вярно. Нито една дума истина няма в това твърдение.

Ето истината и фактите.

Т. нар. “широка, лява, демократическа коалиция от градски либерали, леви, ЛГБТ и всички малцинства” първо не е широка коалиция. Тази “коалиция” е известна като т. нар. “Прогресивно” крило на демократите. Това са най-радикалните, идеолигически надъхани, шумни, кресливи и терористично настровени демократи. Това са тези, които мразят Америка защото в колежите и в медиите нео-марксистки предподаватели са им промивали мозъците с т. нар. доктрина на “социална справедливост”, която си е комунистическа до мозъка на костите.

Прогресивните никога не са били многобройни, нито някога ще бъдат. Според публикация на Pew Research от 2021 година те са едва 6% от общото население, 7% от регистрираните гласуващи, 8% от валидираните гласували през 2020 и 12% от партията на демократите.

Друга подобна публикация показва още по-добре актуалната “разбивка” на различните течения сред гласуващите в САЩ. Както можете да видите тук двата лагера са разпределени почти поравно.

Към настоящия момент обаче ОГРОМЕН брой демократи постепенно, но твъро напуснаха демократическата партия от лятото на 2020 година, когато именно откачените “прогресивни” започнаха да палят градове и да събарят статуите на исторически фигури. За това мясово бягство от редциите на демократите обаче няма да чуете от “медиите”, които са станали техен пропаганден орган.

Истината е, че докато е вярно, че много хора в Америка са напуснали традиционните ценности и има движение в ляво, от което демократите се възползваха, през последните 8 години, особено през последните 4 години има точно обратната тенденция сред хората. Не сред институциите – сред хората. Институциите са превзети от апаратчици на левите до голяма степен, но не докрай.

След като Тръмп стане отново президент, ще започне процес на изчистване на всички тези идеологизирани апаратчици, станали известни под общото название “дълбока държава” или още “държава в сянка”. Тези дълбоко законспирирарни в държавния апарат леви идеолози в момента треперят понеже осъзнават, че краят на тяхното “царство” наближава.

Относно следното:

> С Джо Байдън щяха да бъдат рекордно демобилизирани и да загубят. С Камала Харис, според мен, също. Но ако Гретчен Уитмър – губернаторката на Мичигън, или Гавин Нюсъм – този на Калифорния вземат номинацията, потенциалът за късна мобилизация в ляво-малцинствената коалиция се връща.

Не, нищо не се “връща” ако демократите изберат тези жалки фигури, г-н Шкварек. За тези от нас, които сме следим процесите отвътре, това е пределно ясно. Първо, защото самите демократи знаят колко са прецакани в момента и второ, понеже изключително много хора от “средата” вече бяха на път да гласуват за Тръмп след последния дебат с Байдън, на който стана ясно за всички колко няма капацитет да е президент Байдън.

Сега огромен брой хора ще разберат за колко дълго са били лъгани и от демократическата партия и от медиите. На “прогресивните” няма да има пука от тези неща. Но те не са болшинството, г-н Шкварек. Те са само една малко група кресливи болшевици.

И не, демократите не решават изборите. Изборите ще ги решим ние, хората, които работим, живеем тук, плащаме данъци и имаме право да гласуваме. А в крайна сметка изборите ще го реши Бог, който не е приключил с Америка и който вярвам чува нашите молитви всяко зло да бъде изобличено и наказано.

САКЪН, някой да си помисли дори, че поставям под съмнение изборите в най-великата демокрация на света и наш стожер и пътеводна светлина…

Относно това: ние консервативните предпочитаме да говорим за Америка като за република, а не като демокрация. Това е любим пропаганден термин на демократите. Не, че има голямо значение. Приемете го като бонус към горното изложение. 🙂

С най-добри пожелания и успех в опитите да отстоявате и популяризирате идеите на свободата в българското общество!

Георги Бакалов
Основател
Дискусионен Клуб Свободна България

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *