,

Левичари, работещи за SpaceX, критикуват “ценностите” на Илон Мъск в отворено писмо. SpaceX моментално ги уволни 🤣😅🤣😂

Няколко служители на SpaceX разпространиха отворено писмо, в което критикуват главния изпълнителен директор Илон Мъск за “поведението му в публичното пространство”.

Нещата обаче не завършиха добре за левичарите-активисти. Скоро след публикуването на писмото научиха, че са вече без работа.

В писмото се твърди, че “поведението на Илон в публичната сфера е чест източник на разсейване и смущение за нас, особено през последните седмици”.

Служителите заявиха, че поведението и посланията на Мъск “не отразяват нашата работа, нашата мисия или нашите ценности”. В писмото се призовава SpaceX “бързо и категорично да се разграничи от личният бранд на Елон”.

Лицата, отговорни за писмото от сряда, са били уволнени в четвъртък следобед, съобщава New York Times въз основа на потвърждение от трима служители и имейл, получен от президента и главен оперативен директор на SpaceX Гуин Шотуел.

“Писмото, техните настоявания и цялото това нещо като цяло накараха останалите служители да се почувстват сплашени и тормозени и/или ядосани, защото писмото ги притискаше да подпишат нещо, което не отразява техните възгледи”, пише Шотуел.

“Имаме твърде много критична работа за вършене и нямаме нужда от подобен вид пресилен активизъм.”

Писмото се появи и в момент, когато Мъск влезе в заглавията на вестниците, защото обяви, че е гласувал за Майра Флорес – мексиканско-американска кандидатка за конгресмен от Републиканската партия, която спечели традиционно демократичен район в южната част на Тексас.

Мъск наскоро обяви, че ще гласува за републиканци на междинните избори тази година. Когато беше попитан онлайн кого е склонен да подкрепи на президентските избори през 2024 г., Мъск каза “ДеСантис”.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *