Републикаците в Конгреса на САЩ: Ковид е дело на китайските комунисти!

Материалът е от месец май т.г. От тогава насам все повече хора и институции, вкл. служители в администрацията на Байдън настояват за пълно разследване на произхода на “пандемията”. Байдън продължава да не прави нищо за това. Може би понеже от години китайските комунисти пълнят джобовете му през сина му Хънтър?

Докладът-разследване на републикаците: https://2×1.io/QyB1Xl

Допълнение към първоначалния доклад: https://2×1.io/HUxRaf

Републиканците от Комисията по разузнаването в Камарата на представителите твърдят, че има “значителни косвени доказателства”, че коронавирусът е възникнал в резултат на изтичане на информация от китайския Институт по вирусология в Ухан и че правителството на САЩ “може да е финансирало или сътрудничило” в изследванията, довели до появата му.

Лаборатория в Ухан, Китай

Републиканецът Девин Нунес (R-Calif.), водещ член на комисията, и други републиканци от комисията публикуваха доклада, получен от Fox News, в който се заключава, че е от съществено значение здравните експерти и държавните служители да разберат как е възникнал смъртоносният вирус, за да се предотвратят “или бързо да се смекчат бъдещи пандемии”.

“Международните усилия да се открие истинският източник на вируса обаче бяха възпрепятствани от липсата на сътрудничество от страна на Китайската народна република”, пише в доклада.

“Независимо от това, значителните косвени доказателства пораждат сериозни опасения, че епидемията от COVID-19 може да е изтекла от Института по вирусология в Ухан.”

Те заявиха, че Китай има “история на изтичане на информация от изследователски лаборатории, което води до инфекции”, като цитираха предупреждения от американски дипломати в Китай още през 2017 г.

В доклада се казва още, че лабораторията в Ухан е провеждала “опасни изследвания” на коронавируси, без да спазва “необходимите протоколи за безопасност”, което е създало риск от случайно избухване на епидемия.

Републиканците отбелязват в доклада, че “няколко изследователи в лабораторията в Ухан са се разболели от симптоми, подобни на COVID-19” през есента на 2019 г.

В доклада се посочва също, че военните на Китай са имали “участие” в лабораторията.

“За разлика от това се появиха малко косвени доказателства в подкрепа на твърдението на КНР, че COVID-19 е естествено явление, което се е прехвърлило от някакъв друг вид върху човека”, пишат републиканците в доклада, използвайки съкращението КНР за Китайската народна република.

По-нататък те твърдят, че китайските власти “не са успели да идентифицират първоначалния вид, за който се твърди, че е разпространил вируса сред хората, което е от решаващо значение за теорията им за зоонозен трансфер”.

Нещо повече, в доклада се твърди, че съществуват “ясни признаци”, че американски правителствени агенции и академични институции “може да са финансирали или да са си сътрудничили в изследванията на функцията Gain of Function” в лабораторията в Ухан.

По-нататък се твърди, че изследването “е публикувано дори след като правителството на САЩ е спряло този вид изследвания в САЩ поради етични опасения относно приложимостта им в областта на биологичното оръжие и потенциала им за случайно отприщване на пандемия”.

Новата шефка на лабораторията в Ухан е Ген. Чен! Военни контролират всичко сега там.

За да предпази американските граждани от бъдещи пандемии, правителството на САЩ трябва да окаже по-силен натиск върху Китай да позволи пълно и достоверно разследване на източника на пандемията COVID-19 и да позволи да се проучи вероятността тя да е резултат от изтичане на информация от лаборатория”, се казва в доклада.

“Правителството на САЩ трябва също така да предостави пълен отчет за всяко американско сътрудничество с изследванията на коронавируса в лабораторията в Ухан, включително за подкрепата на тези проекти със средства на правителството на САЩ.”

Нунес и другите републикански членове на комисията публикуваха доклада и писмо до президента Байдън и директора на националното разузнаване Аврил Хейнс, като ги обвиниха, че не са били “откровени” относно това “какви процеси е предприело, за да направи в началото на пандемията привидно авторитетни изявления за произхода на вируса – заключения, които сега са под въпрос”.

Републиканците искат разузнавателната общност да оповести всички данни, с които разполага за произхода на коронавируса, включително всички доклади за възможно “сътрудничество” между лабораторията в Ухан и китайските военни.

По материал на New York Post

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *