За свободата, Китай и убийствата на Путин

Screen Shot 2018-03-15 at 4.25.23 PMЧесто пъти, когато започна да говоря на хора в България за “класическите идеи на свободата”, получавам поглед от сорта “теле в железница”. Сякаш става дума за някаква тема, която е глупава, абстрактна и няма нищо общо с реалния живот Съжалявам, но това е истината. И въобще не ме интересува кой се засяга и кой – не. Отвратен съм от начина, по който се разви историята на България след 89-та, съжалявам за пропилените години, в които не се намериха хора с подходящото образование, влияние и статут в обществото – било то академичен, културен или друг –  да говорят за най-важните неща, неща, които би трябвало да вълнуват едно пост-комунистическо общество. А именно: правото на живот и свобода, какво означава за нас това днес, как да бъде изчистена страната от проклетото наследство на болшевизма и как гражданите да извършат своята част.

Комунистите до такава степен явно са успели да деградират самосъзнанието на хората, че днес се оказваме в положение, в което “десните” са застъпници за евро-левичарски идеи, левите са забогатяла мафия “капиталисти” и родолюбие и патриотизъм са узурпирани като идеи от бивши военни и полицаи – русофили.

Докато в същото време в Турция си имаме пример за про-ислямски диктатор, китайският деспот Си Дзинпин вече се прогласи за диктатор до живот, а Путин отново е на път да спечели изборите от руснаците с промити мозъци, докато убива агенти в Лондон.

Швеция пък се мобилизира за евентуална атака от Русия, докато Украйна продължава да живее в сянката на руския терор.

Все още ли смятате, че е абсурдно да си говорим за свободата? И как можем да сме свободни от външни врагове, ако не сме свободни отвътре, самите ние? Колко хора мислят и действат така, сякаш свободата е много важна за тях?

Джордж Оруел е казал: “Човечеството трябва да избира между свобода или щастие и за по-голямата част от хората щастието е техния избор!”  

Screen Shot 2018-03-15 at 4.30.27 PM
В един идеален свят в България трябваше за 30 години да има силно движение на истински десни, които да са истинските патриоти, познаващи историята си, осъзнаващи злото, което Руската империя, а след това и СССР, са причинили и причиняват на България. Десните трябваше да са хората, които да носят емблемата на патриотизма. А сега арогантни псевдо-интелектуалци, пропоненти на “ЕС” се подхилкват относно това какви простаци били “патрЕотите”. Така ли? А вие, умници, защо не запълнихте нуждата от патриотизъм в културата? Понеже бяхте много заети да се правите на “центристи”? Нито леви, нито десни? Защо “десните” не водят силни патриотични движения? Защо не се застъпват за правото на самозащита от врагове – вътрешни и външни? Както десните в Полша например:

Какво точно ни дели от това да не станем руска губерния, ако в страната ни има 400 000 души с лично оръжие, от които само за 50 хил. се знае, че не са военни или полицаи (бивши и/или настоящи)?

Какво точно ни защитава от Ердоган?

Или от ракетите на Иран?

Точно как си представяме света?

И коя гражданска формация държи отговорна властта чрез припомнянето на националните ни интереси и настояването за адекватна политика – външна и вътрешна?

Само единици са май хората, които явно осъзнават опасността от олевяването на Европейския Съюз. Единствената ни защита е в това, че сме част от НАТО, но ако настъпи военен конфликт, вътрешните групировки ще обезсмислят и това, понеже ако превземат властта и наложат военен режим, това ще анулират всички наши договори с НАТО и ще сервират България на тепсия – на когото трябва. Например на Путин.

Разбира се, ако в момента не беше Доналд Тръмп на власт, положението щеше да е в пъти по-зле. Но и това не може да замести липсата на вътрешно мобилизирано население, което е наясно с реалностите на света, в който живеем, и с това кои страни и съюзи са наистина полезни за народа ни, и кои не.

Остава да се молим на Бог да има милост на нас, нашите съседи, над християнската цивилизация, чиято свобода е сериозно застрашена от всички страни, включително отвътре!

Всеки месец Дискусионен Клуб “Свободна България” организира среща и разговор по теми, важни за свободата. Запишете се за мейлинг листа ни, следете ни в социалните мрежи и елате на нашите събирания! Само ако са свързани свободолюбивите хора и продължават да израстват в правилното разбиране на историята и нейните уроци, ще може да оцелее свободата днес, и в следващото поколение! Само така можем да изградим вътрешна резистентност и осезания за свободата и тиранията.

Ако не – подгответе се за разпад и превземане. Кандидати вече много!

Георги Бакалов

Съосновател, Дискусионен Клуб

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *