,

ВИДЕО: Абитуриентка от Харвард изобличи левичарската зараза в Америка

Неизвестна млада жена завършваща образованието си в известният университет Харвард, използва времето, което и е било дадено да направи реч пред своите съкурсници, за да изобличи левичарската зараза в Америка.

Предлагам пълният превод на речта и:

“Ако загубим свободата си в Америка, няма къде да избягаме. Това е последното място на земята.”  Президентът Роналд Рейгън. 

Миналата пролетна ваканция отидох на екскурзия със 100 други студенти от Харвард до Израел. Това беше едно от най-необикновените преживявания в живота ми и винаги ще бъда благодарен на Харвард за това. Спомням си за пътуването с благоговение и радост, но един момент ме разтърси. Групата ни присъстваше на вечеря за Шабат в синагога в Тел Авив. Равинът каза: “Добре дошли в Израел! Всички вие сте тук от Америка, най-добрата страна в света.” 

Той направи пауза, но нито един човек не ръкопляскаше. Израелеците гледаха в недоумение.

Американците са най-свободните, най-привилегированите хора на земята, но много от нас се срамуват да покажат и най-малката следа от национална гордост. Защо? Защото ние, американците от последните поколения, сме били обгърнати от благоденствие и сигурност и в резултат на това сме станали неблагодарни за благата, на които се радваме. За повечето от нас е необходимо силна доза въображение, за да се замислим за основните брутални реалности, които голяма част от света преживява ежедневно. Още по-лошо е, че сме консумирали културна диета, която свежда Америка до нейните най-грозни моменти и отхвърля благородните ѝ идеали и постижения като някаква форма на пародиен патриотизъм. 

Тази нация спаси света от глобална катастрофа три пъти през ХХ век. В сравнение с други места и времена на Земята тази нация се отнася с равенство и уважение към расовите, етническите и религиозните малцинства. Това е нация, в която хората не са ограничени от своя пол, религия или класа, а могат да работят, за да постигнат по-добър живот. В тази нация можем да критикуваме правителството си, сигурни, че ще станем на следващата сутрин и страната ни все още ще зачита правата ни. 

Смятаме, че тези неща са наше изконно право, наше постоянно и гарантирано състояние, но те не са. Те съществуват само защото миналите поколения са се жертвали, за да ги осигурят и поддържат. И за наше съжаление сме използвали тези благословии не за да укрепваме страната си, а за да я разрушаваме. Ние, членовете на този университет, и ние, американците, сме се оттеглили от отговорността си като най-привилегированата група от хора на земята. 

Оставаме безмълвни пред лицето на разяждащата култура на идеите, които превърнаха нашите институции в woke и прекъснаха връзките, които крепят страната ни заедно. 

Вестник “Ню Йорк Таймс” получи награда “Пулицър” за репортаж, в който се казва, че единствената цел на американската революция е била да запази робството. А ние продължаваме да мълчим. 

Министерството на образованието в щ. Орегон твърди, че да си решиш домашното в училище и да намираш правилния отговор на математическо уравнение, е бял расизъм (супремасизъм). А ние мълчим. 

Американската медицинска асоциация заявява, че САЩ трябва да премахнат пола от удостоверенията за раждане. А ние мълчим. 

Хауърд Зин, автор на най-четения учебник по история в американските държавни училища, заяви, че Америка е направила “повече лошо, отколкото добро”. А ние мълчим. 

Огромен процент от даренията за националната организация “Животът на чернокожите има значение” са изразходвани за компенсации и облаги, включително няколко екстравагантни покупки на недвижими имоти и съмнителни консултантски договори. И ние мълчим. 

В този университет често чуваме колко потискаща е Америка. Точно пред тази църква имаше знак за седмицата на „израелски апартейд“ изразено чрез обърнато наопаки американско знаме с изрисувани дупки от куршуми в него. И ние мълчим. 

Не бива да лъжем себе си или един друг, като отричаме, че една от основните причини да мълчим е, че виждаме лични и професионални предимства в това. 

Срамуваме се, че сме американци, а срамът трябва да е за нас. 

Хората, които критикуват религията, живеят в общество, в което техните свободи се основават на ученията в Библията. Много от тези, които казват, че традиционното семейство е отживелица, са израснали в семейства с двама родители. Тези, които осъждат полицията като деспотична, все още я викат за помощ, когато са в опасност. И твърде много хора използват правото си на свобода на словото, за да се застъпват за суспендирането му за всички, които не са съгласни с тях. 

Какво изобилие от нечестност!

Ползваме привилегиите си, за да подкопаем самата система, която ни е дала тези привилегии. 

Америка, въпреки своите недостатъци, е последната крепост на земята. Трябва да се противопоставим на това сега или нашата цивилизация ще бъде изправена пред мрачна равносметка. 

Както каза президентът Рейгън. “Ако не ние, то кой? Ако не сега, то кога?”

Благодаря ви!

Превод: Георги Бакалов

ХАРЕСВАТЕ ЛИ МАТЕРИАЛИТЕ В САЙТА НИ? АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА МЕЙЛИНГ ЛИСТА НИ, ЗА ДА НЕ ПРОПУСНЕТЕ БЪДЕЩИ ПУБЛИКАЦИИ!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *